26.11.08

Een wonderbaarlijke avond vol Indiase magiërs en Ramana

Dat beleefde ik gisteren in het Tropen Museum. Een heerlijke echte Indiase sfeer.
Ramana was de winnaar van de Nederlandse Uri Geller Show, hij leerde het vak in India, aan de Academy of Magical Sciences en aan de Vazhakunnam Namboothiri School of Magic. In India wordt Magie als wetenschap gezien, en het werd van oudsher in paleizen en op straat uitgevoerd.
De magiërs (jadugars) reisden van dorp naar dorp vaak begeleid door muziek. Wij zouden ze illusionisten of misschien goochelaars noemen.
Buiten Ramana waren er nog 2 vaders ieder met hun zoon en een tolk, die niet verder kwam dan: dank je wel”.
Heerlijk in de kussens zag ik het eerste deel in de marmeren hal, later kon ik de tijd verdelen door heen en weer tussen 3 podiums te wandelen.
Na de pauze gingen we naar de grote zaal, waar ik de rijkdom van onze koloniale tijd weer in al zijn glorie kon zien, zoals het prachtige houten plafond met grote figuren, die peinzend op ons neerkeken.
Nu trad Ramana zelf op, een blonde man, waar niets Indiaas aan te ontdekken viel. Omdat de zaal groot was werd alles op een heel groot scherm op de achterwand van het podium vertoond. Zo kon ik toch de muziek ook goed opnemen.
Al met al een boeiend geheel, waarvan ik genoten heb. En dat voor een tientje, helemaal in India

11.11.08

Amicitia in Rosso

Vrijdag 7 November 2008 gingen we met verschillende auto’s naar Zaandam, om daar eerst heerlijk te eten bij Humphries. Altijd gezellig, we waren met z’n tienen.
Bij het Zaantheater was het druk. Het zag er rood, want er was gevraagd zoveel mogelijk iets roods aan te trekken, omdat onze Landsmeerse Muziekvereniging Amicitia daar vanavond zou optreden met het grote gelegenheidskoor. Het werd een geweldige avond, ook het wel bekende Rozenberg Trio en Nhelley dela Rosa traden op. Dat was nog niet alles, want een prachtige vrouw hing in de gordijnen, ik dacht nog even, dat ga ik vanavond ook proberen, maar toen ik zag welke kunsten ze allemaal uitvoerde, zag ik daar toch maar van af.
Aan het einde dansten nog twee schaars geklede meisjes, die alle rondingen op de juiste plaats hadden,.het was een feest voor alle zintuigen.
Maar het feest was nog niet ten einde, want in Landsmeer gekomen ging het gewoon door in het Dorpshuis met Piet Plof en de Rockets.
Dus wie niet in het Dorpshuis is geweest hieronder een kleine impressie van wat jullie gemist hebben.